Kuo skiriasi pluoštinė kanapė nuo marihuanos?

Kuo skiriasi pluoštinė kanapė nuo marihuanos?

Kanapės yra vienas seniausių kultūrinių augalų. Ji kilusi iš magnolijūnų genties, kuri priklauso kanapinių šeimai. Išskiriamos trys kanapės rūšys: sėjamoji kanapė (Cannabis sativa; Cannabis sativa sativa, Cannabis sativa indica ir Cannabis sativa spontanea), indinė kanapė (Cannabis indica) ir šiukšlyninė kanapė (Cannabis ruderalis). Kanapės auginamos dėl pluošto, sėklų ir THC. Cannabis indica – paplitusi Indijoje ir Pakistane. Ji auginama dėl sėklų ir THC medžiagos. Pasižymi nuo pagrindinio stiebo augančiomis simetriškomis šakomis ir užauga iki 1,8 metro aukščio. Cannabis sativa – kitaip sėjamoji kanapė – paplitusi visame pasaulyje ir auginama dėl sėklų, pluošto ir THC. Nuo pagrindinio stiebo simetriškos šakos auga aukštyn ir užauga iki 3-3,5 metrų, bet gali užaugti net iki 6 metrų aukščio. Cannabis ruderalis – paplitusi Šiaurės Europoje ir Rusijoje, kur auga kaip piktžolė. Kadangi jos žydėjimas, nepriklauso nuo tamsaus ir šviesaus paros periodo santykio, naudojama išvesti atšiauriame klimate augančias marihuanines kanapių veisles. Užauga iki 0,6 metro aukščio.

10% cbd aliejus



Taigi, kuo skiriasi pluoštinė kanapė nuo marihuanos? Pluoštinė kanapė ir narkotinė kanapė yra dvi skirtingos augalų rūšys. Abu šie augalai priklauso tai pačiai šeimos grupei, kuri vadinasi Cannabis Sativa. Kuo šie augalai skiriasi? Esminis skirtumas yra psichotropinės medžiagos tetrahidrokanabinolio (THC) ir naudingojo kanabinolio (CBD) kiekiai juose. Europos Sąjungos šalyse kanapės, kuriuose THC kiekis neviršija 0,2% – klasifikuojamos kaip pluoštinės kanapės. Jos naudojamos maisto, kosmetikos, drabužių ir kitose pramonėse. Visi kiti kanapių augalai, kuriuose psichotropinės medžiagos THC kiekis yra didesnis nei 0,2% – klasifikuojami kaip narkotinės kanapės (marihuana). Narkotinėse kanapėse dominuoja kanabioidas THC, kurio kiekis gali siekti 5-30%. O pluoštinėse kanapėse THC kiekis yra ne daugiau 0,2%, todėl jų vartojimas yra visiškai saugus ir nesukelia psichoaktyvaus pakylėjimo jausmo.

Nuo kategoriškų kanapių augalų auginimo ir naudojimo draudimų prabėgo jau 50 metų. Šiandien daugumoje šalių pluoštinės kanapės nustojo būti tapatinamos su narkotinėmis kanapėmis. Pluoštinės kanapės naudojamos tūkstančiais būdų – įvairūs maisto papildai, kosmetika, odos priežiūros priemonės, vaistiniai preparatai, drabužiai, statybinės medžiagos ir daugelis kitų.